top of page
Screenshot 2021-04-28 at 09.49.15.png
RK_ESD kleur icoon.png

Werkschoenen met ESD bescherming 

Elektrostatisch geladen objecten hebben de neiging statische elektriciteit te ontladen waardoor objecten in de nabije omgeving beschadigd kunnen raken. Dit betreft met name apparaten die gevoelig zijn voor elektrostatische omstandigheden (ESD - elektrostatische ontlading). 

Antistatische elektriciteit moet onder controle worden gehouden in de volgende kritieke situaties of locaties: 

  • Als er brand kan ontstaan door de aanwezigheid van brandbare en ontbrandende stoffen (ontvlambaar stof, dampen van brandbare stoffen, enzovoort). 

  • Als er door aantrekkingskracht tussen twee materialen een gevaarlijke situatie of schade kan ontstaan. 

  • Als er tijdens productie en/of gebruik van elektronische onderdelen door statische elektriciteit storingen of beschadigingen kunnen ontstaan aan apparaten die gevoelig zijn voor elektrostatische omstandigheden. 

  • In elektrostatisch beschermde gebieden (EPA) waar objecten of activiteiten aanmerkelijke schade kunnen veroorzaken aan de apparaten die gevoelig zijn voor elektrostatische omstandigheden. In deze gebieden is een lokale ESD-coördinator verantwoordelijk voor alle problemen met betrekking tot de bescherming van de ESD. 

43469-05L_d.jpg
RK_ESD kleur icoon.png

ESD bescherming in EPA werkomgevingen

In de EPA-gebieden moeten specifieke maatregelen worden toegepast en beschermende ESD-kleding worden gedragen (truien, jassen,shirts, helmen, broeken, overalls, petten, handschoenen, schoenen etc). 

 

Dankzij onze productiecapaciteit en het gangbare gebruik van elektronische apparatuur, heeft Sixton Peak® zijn assortiment ESD-schoenen uitgebreid in overeenstemming met de nieuwste referentienormen voor EPA-werkgebieden (IEC EN 61340-5-1:2016 - IEC EN 61340-4-3:2018 - IEC EN 61340-4-5:2018). Bij het ontwerpen en produceren van ESD-schoenen van Sixton Peak® worden geleidende materialen gebruikt die ervoor zorgen dat de schoenen hun uitzonderlijke elektrische eigenschappen gedurende de gehele levensduur behouden. Dit zorgt er ook voor dat versleten inlegzolen eenvoudig kunnen worden vervangen zonder dat dit ten koste gaat van de ESD-eigenschappen. 

Werkschoenen & werklaarzen met ESD technologie

bottom of page