top of page
hdry.png

Werkschoenen met HDry®

Dankzij het innovatieve proces voor directe laminering van de upper die Sixton Peak® toepast, presteren deze schoenen bovengemiddeld op het gebied van waterdichtheid en duurzaamheid. Elk punt waar water mogelijk zou kunnen binnendringen in de schoen wordt afgesloten met een speciaal waterdicht en ademend membraan. In combinatie met de voering zorgt het HDRY® systeem voor aanzienlijk betere prestaties en meer comfort dan traditionele membranen.

Bij deze methode wordt geen ruimte gelaten tussen de upper en het membraan, waardoor water niet kan binnendringen in de schoen. De schoenen worden dus niet zwaarder en drogen sneller.

Ter bescherming van de voet zijn ze voorzien van een hydrofiel membraan met een zeer hoog ademend vermogen en goede beluchting (SATRA TM47:2019 test). Tussen het membraan en de voet bevindt zich een grote hoeveelheid droge lucht, wat zorgt voor ideale omstandigheden.

Het HDRY® membraan onderscheidt zich door uitzonderlijke elasticiteit en is zeer goed bestand tegen herhaaldelijk buigen.

Bekijk de uitleg over HDry®

Hoe werkt HDry®

In traditioneel schoeisel met een geïntegreerd “bootie” system kan er water doordringen tussen de upper en de voering. Het water bereikt de voet misschien niet, maar blijft wel aanwezig in de schoen, wat het comfort aanzienlijk beperkt en de schoen zwaarder maakt. Daarnaast zorgt het water ervoor dat de voeten sneller koud aanvoelen en kan het bij lage temperaturen zelfs bevriezen. Vaak duurt het steeds langer voordat de schoenen weer goed droog zijn en ze kunnen dan veel minder lang achter elkaar worden gedragen. 

HDRY® technologie is dé oplossing voor deze problemen. 

Het waterdichte membraan sluit naadloos aan op de upper en voorkomt dat water kan binnendringen. De binnenvoering blijft dus intact en er is meer droge ruimte rond de voet. 

Infographic%20HDry%202019_edited.jpg
HDRY®, EEN WATERDICHTE BARRIÈRE MET ADEMEND VERMOGEN 

Werkschoenen & werklaarzen met HDry® technologie

bottom of page