top of page

NIEUW! De Canyon werklaarzen

5 Redenen waarom de nieuwe Canyon werklaarzen van Sixton Peak ideaal zijn voor jouw werkdag!


Zoek je stijlvolle, veilige en comfortabele werklaarzen?

We vertellen je graag over de nieuwste aanwinst in ons werklaarzenassortiment, de Canyon werklaarzen van Sixton Peak. Deze veiligheidslaarzen zijn een geweldige keuze voor een veilige en comfortabele werkdag. Een aantal highlights van deze laarzen zijn:

 • De Vibram fire & ice loopzool biedt grip op koude en ijzige ondergronden en biedt ook veiligheid op warme ondergronden (Contacthitte 300° C). Ook is de zool beter bestand tegen zuren en slijtage.

 • Reflectie voor verbeterde zichtbaarheid/veiligheid

 • Varianten met waterdicht HDry membraan (tot 80 minuten waterdicht)

 • Variant met externe TPU hielkap

 • Gecertificeerd volgens de nieuwste normering

 • Vernieuwde Dual Insulation inlegzool, deels gerecycled & beter schokabsorberend


5 redenen om te kiezen voor de Canyon laarzen


1 Deze nieuwe Canyon werklaarzen hebben een zeer stoere look!

De Canyon werklaarzen hebben een nieuw, innovatief en super stoer design. Deze werklaarzen staan op een robuuste, ruige en twee kleurige loopzool. De robuuste gevet nubuck lederen upper geeft deze laarzen een zeer rijke uitstraling. Ze hebben een stoer gebrandmerkt Sixton Peak logo. De dubbele en driedubbele stiknaden staan niet alleen stoer, maar maken de veiligheidslaarzen extra duurzaam.


De Canyon 30519-03 heeft ook nog eens een stoere externe TPU hielkap. Dit materiaal, Thermoplastic Polyurethane, staat bekend als de ideale combinatie van hard plastic en flexibele siliconen. Deze kap is niet alleen voor de stoere look, maar biedt extra bescherming aan de hiel en stabiliteit aan de enkels. Het comfort blijft optimaal door de flexibiliteit van het materiaal.


2 Extreem veel grip in de meest uitdagende werkomgevingen – Vibram Fire & ICE loopzool.

De loopzool Vibram® “FIRE & ICE” is speciaal ontwikkeld voor gebruik in extreme werkomstandigheden. Deze laarzen presteren maximaal bij temperaturen van -20° C tot + 300° C. Dankzij de bijzondere samenstelling van deze zool, is hij geschikt voor alle omstandigheden waar weerstand tegen brand/hitte of juist extreme kou van toepassing is. Zelfs wanneer je op ijs loopt, heb je nog grip en voorkom je vallen.

Ook zijn de Vibram loopzolen bestand tegen olie, brandstoffen en zuren. Wanneer je werkt in omgevingen met oliën of zuren heb je het risico op vallen. Daarnaast kunnen werklaarzen zonder Vibram zool ook vroegtijdig slijten door de zuren. De Vibram loopzolen zijn opgewassen tegen deze uitzonderlijke werkomgevingen en ze zijn zeer slijtvast. Een werklaars gaat bij dagelijks gebruik 9 tot 11 maanden mee. Natuurlijk moeten de laarzen wel goed schoongemaakt en onderhouden worden.


De Canyon werklaarzen zijn ideaal voor:

 • Werkzaamheden waar veel grip nodig is, ook op ijs. (De nieuwe SR-antislipnormering)

 • Werkzaamheden in omgevingen met zuren of oliën

 • Werkzaamheden in koude werkgebieden (bijvoorbeeld koelingen of winterse omstandigheden)

 • Werkzaamheden waar mogelijk contacthitte tot 300 graden voorkomt met de loopzool

 • Werkzaamheden met waar veel op de grond wordt gewerkt of werkzaamheden waar de voorkant van de schoen veel impact moet verdragen (Zool loopt door in een geïnjecteerde kruipneus wat slijtage voorkomt)

3 Waterbestendig en toch een ademend vermogen! Varianten met het waterbestendige HDry membraan.

Wanneer je met laarzen buiten werkt, heb je ook werkdagen met sneeuw, regen, modder of natte velden. Welke model is ideaal voor jou?


Waterbestendig - Kies deze laars bij veel contact met water (WR)

De Canyon HDry 30519-08 en Canyon HDry 30519-09 zijn waterbestendig. Deze laarzen hebben een HDry membraan gelamineerd aan de binnenkant van de laars. Dit laagje houdt water zeer goed buiten, ook bij de naden. Gelukkig blijft de laars een goed ademend vermogen houden. Dit wordt getest met de SATRA TM47:2019 test.

> Deze laars is bestand tegen 80 minuten onderdompeling in water.


Waterbestendig - kies deze laars bij alleen af en toe spatwater (WPA)

De Canyon 30519-03 is waterafstotend. De leren upper is bestand tegen spatwater, maar je kunt er niet mee in plassen staan. Water kan door de naden trekken of worden geabsorbeerd door het leer.

> Deze laars is bestand tegen 60 minuten spatwater.
4 Veiliger dan ooit! (Heb je hier wel eens aan gedacht?)

Wanneer we denken aan veiligheid op de werkvloer denken we vaak aan de bescherming tegen het vallen van een zwaar object op de tenen (de veilgheidsneus) of bescherming tegen het staan in een spijker. (de antiperforatiezool).


Ben je goed zichtbaar in het donker?

Maar heb je hier wel eens aan gedacht? Ook de zichtbaarheid in het donker of schemering is heel belangrijk! Daarom hebben we op deze laarzen reflectie geplaatst. Zo ben je ook goed zichtbaar voor verkeer dat langs je rijdt en de collega’s die op werkvoertuigen rijden.


Nog aan aantal andere veilige aspecten aan deze laars:

HI – Hitte-isolerend – Wanneer de laars 30 min blootgesteld wordt aan 150°C mag de temperatuur in de schoen met max 22°C stijgen. Daarnaast mag de zool geen enkel teken van afbraak vertonen.


CI – Koude-isolerend – Wanneer de laars 30 min blootgesteld wordt aan -17°C mag de temperatuur in de schoen met max 10°C dalen.


HRO – Hittebestendige loopzool (heat resistance outsole) – De loopzool is bestand tegen een contacthitte van 300 °C. Na 60s contact mag de zool niet smelten, verkolen of scheurtjes vertonen.


5 Kan het nog comfortabeler?

De laarzen van Sixton Peak staan bekend om het comfort dat ze bieden. Het is niet voor niets dat ze zelfs in de vrije tijd veel worden gedragen. De modellen Canyon HDry 30519-08 en Canyon HDry 30519-09 hebben een echte lamswollen voering. Ze hebben de CI-normering waardoor ze je voeten warm houden op koude dagen. De vernieuwde Dual Insulation 2.0 inlegzool bieden meer demping, ondersteuning en stabiliteit. Bovendien zijn ze deels gerecycled. De achterkant van de laars heeft een harmonica kuit inzet waarvoor de laars flexibeler is bij het lopen.

Wist je dat….

… deze laarzen al gecertificeerd zijn onder de nieuwe EN ISO 20345:2022 normering. De modellen Canyon HDry 30519-08 en Canyon HDry 30519-09 hebben de nieuwe S7 normering. S7 staat voor de bekende S3, maar dan in combinatie met de waterbestendige WR-normering.Dual Insulation 2.0

De inlegzolen in deze werklaarzen zijn de Dual Insulation 2.0. Deze inlegzool bestaat uit een slijtvaste en absorberende viltlaag die de voet droog en warm houdt en een aluminium laagje om de voet van de koude grond te isoleren. Voor de rest is de inlegzool gemaakt van gerecycled materiaal. Zo dragen we ook een steentje bij aan het milieu.


ZERO (k) Antiperforation

De antiperforatiezool is de ZERO (k) Antiperforation. Deze veiligheidszool is van textiel gemaakt en is een non metalic veiligheidszool. Hij is perforatiebestendig bij een kracht van meer dan 1100 N zonder enige doordringing en een maximale piek van 2000 N, voor garandeerde bescherming over de hele voetzool. Bijzonder flexibel en comfortabel voor de drager.


ALU SXT 2.0 veiligheidsneus

Een veiligheidsneus is altijd minimaal bestand tegen een impact van 200 Joule (15 Kilo Newton). De ALU SXT 2.0 veiligheidsneus is het resultaat van innovatieve nieuwe technologieën op het gebied van aluminium. Een nieuw ontwikkelde veiligheidsneus met functionele, variabele diktes. Ultralichte bescherming voor optimale interne afmetingen en maximaal comfort.
385 views

Comments


bottom of page