top of page

Warme voeten met de MONTANA werklaarzen: Ideaal voor het winterse weer

Warme en droge voeten, zelfs in de Nederlandse winter

De winter in Nederland is onvoorspelbaar met zijn lage temperaturen, regen en soms zelfs sneeuw. Dit vraagt om werklaarzen die niet alleen warm zijn, maar ook droog blijven onder uitdagende weersomstandigheden. De Montana werklaarzen van Sixton Peak voldoen aan deze eisen dankzij het HDry membraan. Dit innovatieve membraan houdt je voeten langer droog, terwijl de wolvoering zorgt voor warmte tijdens de koude winterdagen. Of je nu op een bouwplaats staat of in de landbouw werkt, met deze laarzen ben je goed voorbereid op elk weertype.





Veiligheid en comfort gecombineerd in de Montana werklaars

Veiligheid is cruciaal in risicovolle werkomgevingen. De Montana laarzen zijn uitgerust met een veiligheidsneus en een antiperforatiezool. Deze zool biedt bescherming tegen scherpe voorwerpen zoals spijkers. Dit is belangrijk voor elke professional die met bouwmaterialen werkt. De veiligheidsneus biedt bescherming tegen vallende objecten. Maar ook comfort is essentieel tijdens je werkdag. Een gebruiker deelt zijn ervaring: “Ik draag de werklaarzen van Sixton Peak al jaren. Na een korte periode met andere schoenen, kreeg ik last van mijn voeten. Ik ben snel teruggekeerd naar mijn vertrouwde Sixton Peak laarzen.”


Unieke pasvorm voor optimaal comfort

Wat de Montana laarzen van Sixton Peak onderscheidt van andere merken, is de pasvorm. Ze zijn ontworpen om je voet stevig vast te houden, waardoor je niet steeds uit je laars slipt, een veelvoorkomend probleem bij minder kwalitatieve werkschoenen. Dit zorgt voor een comfortabele draagervaring, zelfs tijdens lange werkdagen.


De voordelen van echte wolvoering in werklaarzen

Wolvoering in werklaarzen is een essentiële voering voor iedereen die in koude omstandigheden werkt. Een echte wolvoering, zoals bijvoorbeeld in de Montana 05 en Montana 23 modellen van Sixton Peak, biedt onmiddellijke warmte en zachtheid zodra je de laars aantrekt. Dit maakt ze uiterst geschikt voor koude dagen. De isolerende eigenschappen van wol zorgen ervoor dat de laarzen voldoen aan de EN ISO 20345: CI-normering, wat betekent dat ze speciaal zijn ontworpen voor koude-isolatie.




Een belangrijke eigenschap van wol is her absorberende vermogen, wat resulteert in anti-transpirerende eigenschappen. Dit is cruciaal voor professionals die lange uren werken en hun voeten droog en comfortabel moeten houden. Bovendien is wol licht van gewicht en behoudt het zijn vorm, wat bijdraagt aan het algehele comfort en duurzaamheid van de laars. Het feit dat wol 100% recyclebaar en dus duurzaam is, voegt een extra laag van milieubewustzijn toe aan deze werkschoenen.


Het HDry-membraan houdt jouw voeten langer droog

Werklaarzen met het waterdichte HDry membraan zijn specifiek ontworpen om langdurig bescherming te bieden tegen vocht, zonder dat je last krijgt van natte voeten. Dit wordt mogelijk gemaakt door strikte testmethodes en -eisen, zoals omschreven in de EN ISO 20344. Volgens de norm moeten de laarzen 80 minuten waterdicht zijn, maar de werklaarzen van Sixton Peak presenteren vaak ver boven de norm.


De bovenkant (upper) van deze schoenen is vaak vervaardigd uit leer of een ander robuust materiaal, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en waterbestendigheid. Een belangrijke toevoeging aan Water Resistent (WR) schoeisel is het extra membraan, dat een extra laag van bescherming biedt door vocht langer buiten te houden. Ondanks deze sterke focus op waterbestendigheid, is het essentieel dat deze schoenen ook een goed ademend vermogen behouden. Dit zorgt ervoor dat transpiratievocht efficiënt wordt afgevoerd, wat de vorming van zweetvoeten voorkomt.

Dankzij deze combinatie van waterbestendigheid en ademend vermogen zijn WR-werkschoenen en -laarzen een ideale keuze voor professionals die in natte omstandigheden werken, maar toch droge en comfortabele voeten willen behouden.





Waar te Koop?

Benieuwd waar je deze Montana werklaarzen kunt kopen bij jou in de buurt? Zoek hier het dichtstbijzijnde verkooppunt. Of je nu een bouwvakker, agrariër, timmerman of loodgieter bent, deze laarzen zijn een investering in je comfort en veiligheid tijdens de werkdag.








33 views

Comments


bottom of page