top of page

Uitgelicht werkveld: Bouw

De bouwplaats

We zijn op een bouwplaats in de binnenstad van Groningen in een prachtig oud pand waar vroeger een houthandel zat. Hier worden nu appartementen gebouwd.


De juiste keuze in werkschoenen is heel belangrijk voor op een bouwplaats. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Er liggen veel scherpe objecten tussen het puin en er kan iets op je tenen vallen. Ook wil je je voeten beschermen tegen regen en kou. Daarnaast moeten werkschoenen natuurlijk comfortabel zijn!Interview met Mark van installateursbedrijf Broekema & Luppen:

Dit is Mark, een doorgewinterde installateur en fan van Sixton Peak® werkschoenen.

We mogen hem tussen de bedrijven door wat vragen stellen.


Dag Mark, wat leuk dat we je even mogen storen tijdens je werk.

Ja geen probleem!

Ik zie dat je werkschoenen van Sixton Peak® draagt, bevallen ze?

Ja, ontzettend goed. Ik draag ze al jaren. Vorig jaar kreeg ik van mijn werkgever een keertje andere schoenen en na twee maanden kreeg ik echt last van mijn voeten. Ik heb gelijk weer mijn vertrouwde Sixton schoenen gekocht.

Hoeveel jaren draag je de Sixton Peak® werkschoenen dan al?

Al 12 jaar. Ik draag ongeveer 1,5 paar per jaar dus ik heb al wel 20 paar gehad. Ik gebruik ze zeer intensief op de bouwplaats. Op den duur slijten ze natuurlijk wel, bij de veters bijvoorbeeld. Maar ze zitten gewoon heel comfortabel. Ik wil niet anders meer.

Leuk dat we je even konden spreken Mark! We zullen je niet langer van je werk afhouden :-)

Geen probleem hoor!


Alles over de Eldorado

Mark draagt hier de Eldorado, een super goede keuze voor op de bouwplaats! Deze schoenen zijn namelijk voorzien van Vibram® rubberen zolen en HDry®.


Vibram®

De Vibram® zool zorgt voor veel grip en is daardoor extra veilig. Ze hebben een HRO-normering wat betekent dat ze resistent zijn tegen een contacthitte tot 300 graden °C.


HDry®

HDry® is een waterproof en ademende bescherming en heeft de normering WR (Water resistent). Er ontstaat geen ruimte tussen de upper en het membraan, zodat het water altijd aan de buitenzijde van de schoen blijft. Hierdoor zal het gewicht van de schoen bij natte omstandigheden niet toenemen en zullen de werkschoenen sneller drogen.


Daarnaast hebben deze werkschoenen natuurlijk een antiperforatie veiligheidszool en bieden ze optimale bescherming tegen perforatie van bijvoorbeeld spijkers en andere scherpe objecten.
99 views

Comments


bottom of page