top of page

De beste werkschoenen voor een automonteur - 5 tips!

We mochten even binnenkijken bij Bosch Car Service in Groningen. Hier worden de veiligheidsschoenen van Sixton Peak® gedragen.

“Ik kies Sixton Peak werkschoenen voor het comfort. Mijn volgende paar werkschoenen worden weer van Sixton Peak. Maar deze kunnen nog wel even mee. Zolang ze waterdicht zijn, gaan ze mee.”

Jan van Bosch Car Service in Groningen


Waar moet je op letten bij de aanschaf van werkschoenen in de autowerkplaats? Wij geven je 5 tips:


Tip 1: Ga voor werkschoenen met een kruipneus

Werk je regelmatig op de knieën en komt de neus van de schoen in contact met grond?

Kies dan voor een werkschoen met een kruipneus. De kruipneus is een extra buffer en voorkomt het slijten van de neus van de schoen. Zo gaat je schoen veel langer mee!


Tip 2: Kies een olie- en brandstofbestendige loopzool

Er kan in de werkplaats natuurlijk wel eens olie of brandstof op de vloer liggen. Daarom beschikken bijna alle Sixton Peak® werkschoenen over FO (fuel, oil resistant) eigenschappen. Daarnaast overtreffen de loopzolen van bijna alle Sixton Peak® werkschoenen de hoogste SRC-antislip normering voor optimale grip en stabiliteit.

Wil je een stapje verder gaan kies dan voor een VIBRAM® loopzool. Deze loopzolen blinken uit in slijtvastheid, zuurbestendigheid, hittebestendigheid, antislipkenmerken, isolerende eigenschappen en flexibel gebruik, waardoor werken nog veiliger wordt voor iedereen die ze draagt.


Tip 3: Kijk uit met scherpe onderdelen aan de schoen

Kies liever niet voor een rits of ander scherp onderdeel aan de werkschoenen. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk de lak van de auto of andere onderdelen beschadigen.


Tip 4: Veiligheid voorop! Maar kan het ook lichtgewicht, soepel en dus comfortabel zijn?

In de werkplaats werk je vaak met zwaar gereedschap. Dit moet natuurlijk niet op je voet vallen. Nagenoeg alle schoenen van Sixton Peak® hebben een veiligheidsneus. Wil je een wat lichtere veiligheidsschoen ga dan voor een veiligheidsneus van composiet of aluminium. Ook kun je in de werkplaats scherpe objecten op de grond vinden. Daarom is een veiligheidszool ook heel belangrijk. Wist je dat we bij Sixton Peak® ook veiligheidszolen hebben van textiel, een soort Kevlar. Deze zijn lichter van gewicht dan stalen veiligheidszolen en bovendien flexibeler en dus comfortabeler.


Tip 5: Kies ESD in je werkschoen voor minder elektrostatische ladingen

Wanneer je met brandbare (fijn)stoffen of computerchips werkt is een schoen met ESD (elektrostatische ontlading) extra veilig. Werkschoenen met ESD voert elektrostatische lading sneller af, hierdoor is er minder risico op vonken. Om de geleidbaarheid ervan te waarborgen geldt voor deze schoenen, wanneer ze nieuw zijn, een maximale weerstandslimiet van 100 kΩ. Hier vind je meer info over ESD.
681 views

Comments


bottom of page