top of page

Tips voor werklaarzen tijdens sneeuw!

Man, wat een kou! Of het nu sneeuwt, regent dat het giet, of dat er een straf windje staat, Sixton Peak werklaarzen staan voor je klaar. Dit zijn de beste tips bij koud weer.


Werklaarzen in de sneeuw
Montana werklaarzen in de sneeuw

Tip 1: Ga voor werklaarzen met een HDry membraan

Tijdens sneeuw en regen kun je het beste kiezen voor werklaarzen. Alle laarzen van Sixton Peak hebben al een WRU-normering (en-iso-20345). Dit betekent dat ze een waterafstotende upper hebben. HDry gaat nog net een stapje verder. Dankzij een uniek lamineringsproces wordt een zeer fijn HDry membraan gelijkmatig aangebracht tegen de binnenkant van het buitenmateriaal. Elk punt waar voorheen water in de laarzen binnen zouden kunnen dringen, wordt nu perfect gedicht. Zo blijven jouw voeten droog en dus veel warmer. Lees hier meer over deze techniek.

HDry
Links HDry membraan Rechts: Sok membraan kan waterophoping veroorzaken

Tip 2: Kies een warmte isolerende voering.

De voering van werklaarzen is ontzettend belangrijk bij koud weer. Maar welke voering past het beste bij jouw werkdag? Bij koud weer adviseren we in ieder geval werklaarzen met een CI-normering. Daarnaast kun je het beste kiezen voor een voering van wol, Primaloft of Thinsulate.


CI-normering

De voering en de inlegzolen dragen samen voor een groot deel bij aan het behalen van een CI-normering (en-iso-20345). CI staat voor Cold Insulation ofwel koude isolerend. Sixton Peak werklaarzen met een CI-normering bieden bescherming bij temperaturen tot -20 graden voor minimaal 30 minuten lang. Om deze normering te behalen maakt Sixton Peak onder andere gebruik van kwalitatief hoogwaardige en technische voeringen als Genuine wol, Primaloft en Thinsulate. Ook dragen de Dual Insulation inlegzolen van Sixton Peak bij aan het behalen van de CI-normering. Deze inlegzolen zijn vervaardigd uit absorberend materiaal met een isolerende onderlaag van aluminium.


Genuine wol

Genuine wol is 100% natuurlijk, isoleert super goed, heeft een hoog absorberend vermogen, voelt lekker zacht aan en is zelfreinigend! Ideaal om jouw voeten warm te houden.


Genuine wol voering in de Montana 81156-23
Genuine wol voering in de Montana 81156-23

Genuine wol voering in de Montana 81156-23


Primaloft

De microvezels van Primaloft hebben zeer hoge isolerende werking vergelijkbaar met dons. Primaloft is extreem licht van gewicht en van zichzelf al waterafstotend. Mocht de Primaloft voering toch nat worden dan houdt deze je warmer dan elk ander materiaal. Ook is de Primaloft voering extreem snel weer droog, en heeft deze een zeer hoog en langdurig ademend vermogen. Primaloft houdt de voeten droog, warm en comfortabel zelfs bij extreem natte omstandigheden.


Thinsulate

Thinsulate insulation biedt een efficiënte, compacte en lichtgewicht bescherming tegen koude weersomstandigheden en verhoogd in verhouding met andere isolerende materialen het gevoel van bewegingsvrijheid en dus het draagcomfort. Thinsulate insulation heeft een zeer hoog isolerend vermogen zelfs bij vochtige of natte weersomstandigheden zonder dat dit ten koste gaat van het ademend vermogen.


Tip 3: Laat je werklaarzen goed drogen

Wanneer je thuiskomt na je werkdag laat dan je werklaarzen goed drogen. Haal de inlegzool uit de laars. Zet je laarzen op een warme plek, maar niet te dicht bij de verwarming want dan droogt het leer uit. Vul de laars eventueel met krantenproppen om het droogproces te versnellen. Is dit niet voldoende overweeg dan om twee paar werklaarzen aan te schaffen die om de dag gewisseld kunnen worden. Zo kun je iedere dag weer aan het werk met comfortabele laarzen.


Tip 4: Verzorg je werklaarzen

Je werklaarzen kunnen veel te verduren krijgen tijdens een werkdag. Zorg dat je regelmatig het vuil verwijderd en ze af en toe invet of inspuit met een verzorgend middel. We adviseren om de 2 a 3 weken de werklaarzen te verzorgen voor het beste resultaat. Zo blijven ze langer wind- en waterdicht.


Deze modellen werklaarzen zijn zeer geschikt voor natte & koude dagen:RANCH 81411-07 | S3

De RANCH 81411-07 is voorzien van HDry en een wolvoering. Daarnaast heeft dit model een waterafstotende upper.


MONTANA 81156-23 | S3

De MONTANA 81156-23 is voorzien van HDry en een wolvoering. Daarnaast heeft dit model een waterafstotende upper.


RANCH 80411-09 | S3

De RANCH 80411-09 is voorzien van HDry en een voering van Primaloft. De achterkant van de laars is voorzien van reflecterend materiaal en de laars staat op een VIBRAM loopzool.
MONTANA 81156-17 | S3

De MONTANA 81156-17 is voorzien van HDry en heeft een combinatie van wolvoering en Thinsulate . Daarnaast heeft dit model een waterafstotende upper.


Wil je meer informatie? Bekijk ook onze video's over HDry en de Ranch modellen.
860 views

Comments


bottom of page